Programa başvurmak isteyen adayların değerlendirmesi gereken önemli bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.
Referans Mektubu:
Başvuruyu geçersiz kılan ve en çok karşılaşılan durum referans mektubu eksikliğidir. Başvuru koşullarında belirtilen sayı ve nitelikteki referans mektubunun iletilmesini sağlamak adayların sorumluluğundadır. Referans olan kişi sistem üzerinden mektubunu iletebileceği gibi, mülakatlardan bir önceki iş günü mesai bitimine kadar savunma@itu.edu.tr adresine epostayla de iletebilir. Adayın kendisinin yolladığı referans mektubu geçerli değildir.
Danışmanın Önceden Belirlenmesi:
Savunma Teknolojileri Disiplinlerarası Doktora Programı kesin bir şekilde, adayın öncelikle danışmanlığını kabul edecek bir Program Akademik Kurul Üyesi ile anlaşmış olması politikasını takip eder. Bu mektup, başvuru belgeleriniz arasında jüri tarafından ilk kontrol edilecek belgedir.
Derslerin İşlenişi:
İTÜ lisansüstü dersleri, olağan dışı durumlar haricinde, yüz yüze işlenir. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan salgın ve afet dönemlerinde uzaktan iletişim araçlarından faydalanılmıştır ancak bugün adaylar derslere fiziki katılım sağlamaları gerektiğini bilmelidirler.
Tez Konusu:
20.01.2025 tarih ve 2025-01 sayılı Program Yürütme Kurulu kararı gereği, Disiplinlerarası Doktora Programı tez danışman atamalarında önerilen tez konusunun kabulü için gerek şart, Savunma Teknolojileri alanında tanımlanmış olmasıdır. Tez konusunun açıkça Savunma Teknolojileri alanında olmaması durumunda konunun gözden geçirilmesi için tez önerisi geri çevrilir.
Güncelleme Tarihi: 21.01.2025